Back to Top

Behandling og reaksjoner

Først undersøker vi om det er nødvendig med behandling. Undersøkelsen består av sammenligning av benlengde og sjekk av hoftens posisjon liggende. Hvis disse testene  behandling gjøres.

 

Behandlingen er varsom manuell teknikk som kan utføres på alle, fra nyfødte til gamle. Behandlingsteknikker på spesielle punkter i nakken hjelper Atlas i riktig posisjon og er et grunnleggende forebyggende tiltak og innebærer ingen risiko eller knekking på nakke.

Det kan oppstå reaksjoner etter behandlingen i form av tretthet eller oppstemthet, løshet i rygg, som om ryggen er helt myk eller geleaktig på en god måte, og i enkelte tilfeller kan smerter fra tidligere plager eller skader komme forbigående tilbake. Alle effekter av behandlingen kan ta tid for kroppen å gjøre. 

 

Etter behandlingen vil din hofte være rett og du vil oppleve at begge bena er like lange.

 

Noen har ekte benlengdeforskjell, da er en bærende knokkel i det ene benet lengre enn motstående knokkel og bena fremstår ikke som like lange. Hoften vil fremdeles være rett og sørge for at ryggsøylen får en jevnere belastning etter hvert. 

Dersom undersøkelsen viser at behandling ikke er nødvendig, er konsultasjonen gratis. En frivillig etterkontroll er inkludert i behandlingen.

 

 Atlasvirvelen, den gule, sett fra undersiden av kraniet

nettside atlaser1

 

Oppfølging etter atlasbehandling

Dersom du har hatt ulike plager eller smerter i armer, skuldre, nakke, rygg osv. før atlaskorrigeringen, vil det ofte være behov for oppfølging med annen type behandlig i etterkant. For dette har vi eget behandlingsopplegg, med egne tester og oppfølging.

 

Gå inn på Kristiansand Body Work for mer informasjon.